Over ons

Historie Schomaker Mannenmode; een lange historie, maar altijd actueel

Schomaker Mannenmode kent een rijke historie die meer dan 100 jaar terug gaat. Nadat rond 1900 de eerste textielzaak in Ter Apel werd gesticht, richtte opa Jo Schomaker in Emmer Compascuum de eerste ‘heerenmodes’-zaak op. Nu, decennia later, is de oudste vestiging van deze noordelijke modeketen nog steeds in hetzelfde pand gevestigd.

In 1953 deed vader Heinz Schomaker zijn intrede in de organisatie. In de ruim dertig jaar die daarop volgden, werden in rap tempo meerdere filialen geopend waarbij de opening van de vestiging in Emmen het meest opzienbarend was. Een nieuwe zaak met ruim 1.000m kwam pal naast C&A en was aanleiding voor een wijziging van de naam zoals die nu nog wordt gebruikt: Schomaker Mannenmode.

Na zijn studie bedrijfskunde deed de huidige directeur, Jos Schomaker, zijn intrede in het bedrijf. Een vergaande modernisering van de organisatie en de opening van enkele nieuwe winkels dragen zijn stempel. In januari 2015 nam hij het familiebedrijf Boven Menshop in Appingedam en Winschoten over. Verder heeft Jos Schomaker vanuit zijn hedendaagse visie op mannenmode in diverse winkels trouwafdelingen geopend, die inmiddels een belangrijk onderdeel vormen van het bedrijf.

Trouwpakken, Bedrijfskleding, maatpakken, grote maten en schoenen

Naast sportieve, trendy en klassieke mannenmode ging het bedrijf zich ook steeds meer richten op nieuwe klantengroepen. Zo hebben wij altijd de grootste en meest actuele trouwpakkencollectie in de regio Noord. Verder kunnen bedrijven bij ons terecht voor eigen bedrijfskleding, ontwerpen onze Italiaanse kleermakers unieke maatpakken, hebben we prachtige schoenen van onder andere Floris van Bommel en zijn we in Emmer Compascuum gespecialiseerd in grote maten. Wij van Schomaker Mannenmode dragen liefde voor het vak met ons mee.

U ziet het; een lange traditie maar volop in beweging! Kom ook eens langs in één van onze vestigingen en ervaar het zelf!≪ terug

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.